Kultatukku.fi

Takaisin tuotelistaan

Verkkokauppa > Maarian Taskulan Risti 80cm

Maarian Taskulan Risti 80cm

Taskulan risti – terveisiä esikristilliseltä ajalta

Kun Maarian seurakunnan kappalaisen virkataloa uudistettiin vuonna 1938 Taskulan mäellä, perustuksia kaivettaessa törmättiin vanhoihin hautoihin. Löydetyistä haudoista löytyi runsaasti esineitä: työkaluja, koruja, aseita, astioita, vaakoja ja rahoja. Rahojen perusteella yksi hauta ajoitettiin 1000-luvun puoliväliin tai sen jälkipuolelle. Tästä haudasta löytyi hopeaketjussa oleva riipusristi. Tasavartisen ristin toisella puolella on ristiinnaulitun kuva ja toisella naishahmo, jota pidetään neitsyt Mariana. Risti sai nimen Taskulan risti löytöpaikan mukaan.

Hautaus oli kristillinen itä-länsi suuntainen ja haudoista löytyi kristinuskon symboleja, ristejä. Toisaalta runsaat vainajien mukaan laitetut hauta-antimet viittaavat perinteisiin uskomuksiin, mitä vainaja tarvitsee tuonpuoleisessa. Eräässä haudassa oli vainajan mukaan ristiriipuksen lisäksi laitettu pronssinen miniatyyrikirveen katkelma, joka osoittaa vainajan tai hänet haudanneiden turvautuneen sekä perinteiseen että uuteen jumaluuteen.

Hautaristit osoittavat, että kristilliset vaikutteet olivat jo rantautuneet Maarian alueelle 1000-luvulle tultaessa. Kesti kuitenkin vielä yli 100 vuotta ennen kuin kristillistyminen oli pysyvämpää, sillä järjestäytynyt Maarian seurakunta syntyi vasta 1200-luvun alkupuolella.

Kuin uutta vastaavassa kunnossa oleva käytetty risti!
Riipuksen koko: 5,5cm x 4,3cm

Tämä on kunnostettu ja puhdistettu secondhand-tuote
Kuntoluokitus: 5   (Info)

Uuden hinta: 229.00 € (säästät -31%)
Hinta nyt: 159.00 €

Osta nyt 159.00 €

(Mahdolliset kampanja-alennukset lasketaan kassalla)

HUOM! "Uuden hinta" -arvio perustuu korun ikään. Arvio voi siis olla suurempi kuin uustuotannossa valmistetun korun hinta

Kysy tuotteesta:

Tuotteen lisätiedot
Tuotekoodi G0140381
Tuoteryhmä Ketjut ja käädyt
Valmistaja/maahantuoja Kalevala Koru
Valmistusvuosi 1997
Pitoisuus 925
Paino (g) 29.45
Pituus (mm) 800.00
Materiaali Hopea
Tyyppi Secondhand/Vintage
Kuntoluokitus 5, Uusi/Uutta vastaava
Toimipaikka Seinäjoki
Varastosaldo 1