Kultatukku.fi

Takaisin tuotelistaan

Verkkokauppa > Pahasilmä riipus, Evil eye

Pahasilmä riipus, Evil eye

Riipuslenkistä mahtuu 3mm paksu ketju.

Paha silmä on monien kulttuurien taikauskoisissa käsityksissä katse, joka voi vahingoittaa, jopa tappaa.
Paha silmä yhdistetään usein noituuteen ja kateuteen. Pahaan silmään on uskottu eri puolilla maailmaa jo muinaisista ajoista lähtien. Se esiintyy niin antiikin Kreikan ja Rooman uskomuksissa kuin myös juutalaisessa, islamilaisessa, buddhalaisessa ja hindulaisessa perinteessä. Usko pahaan silmään on yleinen myös alkuperäiskansojen piirissä, ja taikausko on säilynyt ympäri maailman sitkeänä näihin päiviin saakka.

Kaiken takana on vanha uskomus kirouksesta, jonka kateellinen tai pahantahtoinen henkilö saattaa langettaa jonkun ylle. Englannin kielessä käytetään termiä evil eye, paha silmä. Kreikassa puhutaan matiasmasta ja Turkissa nazar boncugusta.

Kuka tahansa saattaa legendan mukaan langettaa kirouksen – vaikka kateuspäissään samalla, kun kehuu kotiasi tai ulkonäköäsi. Tätä riskiä varten tarvitaan paha silmää esittävä amuletti, joka suojaa kiroukselta.

Toisen henkilön toivomat pahat asiat eivät toteudu, kun niiltä suojautuu pahalla silmällä. Lasisilmä toimii siis eräänlaisena hyvän onnen talismaanina.

*** Tuote on myyty / Tuote ei ole tilattavissa ***

Tämä on kunnostettu ja puhdistettu secondhand-tuote
Kuntoluokitus: 4   (Info)

Kysy tuotteesta:

Tuotteen lisätiedot
Tuotekoodi E0140007
Tuoteryhmä Riipukset
Pitoisuus 585
Paino (g) 0.67
Halkaisija (mm) 11.00
Materiaali Kulta
Tyyppi Secondhand/Vintage
Kuntoluokitus 4, Hyväkuntoinen
Toimipaikka Seinäjoki